strona główna - Mac & cheese z kabanosem dębowym

Mac & cheese z kabanosem dębowym

wstecz

 

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

• Kabanosy Dębowe od Kabanosa
• Szklanka mleka
• łyżka mąki
• 60g masła
• 150g sera żółtego (mogą być różne rodzaje, najlepiej o wyrazistym smaku)
• 250g makaronu (najczęściej stosowane kolanka, świderki, muszelki)
• sól, pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować w sposób podany na opakowaniu. W niedużym garnku rozpuścić masło, wsypać wodę i podgrzewać aż powstanie jednolita masa. Następnie wlać mleko i wymieszać. Gotować mieszając aż całość zgęstnieje do konsystencji budyniu. Powstałą masę beszamelowa zdjąć z ognia, dodać przyprawy i starty ser. Wymieszać, całość powinna szybko się rozpuścić. Po wymieszaniu z sosem makaron jest gotowy do podania. Smacznego!

 

 

wstecz